• 30.
  • avgust
  • 2019

Vabilo na 52. MOS Celjski sejem

MOS je poslovno-sejemska prireditev, katera je razdeljena na pet področij: MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizem, MOS B2BPlus in MOS Plus. Na sejmu se lahko udeležite predavanj, dogodkov in delavic iz posameznih področij. Več si lahko ogledate na spletni strani: https://ce-sejem.si/sejmi/52-mos/

Program si lahko ogledate tukaj: PROGRAM konference ZSFV 2019.pdf

Letošnja konferenca bo namenjena predvsem potencialnim investitorjem v sončne elektrarne, tako gospodinjstvom kot gospodarstvu, saj bodo ti prevzeli nase »breme« prehoda v nizkoogljično družbo. Kako jih k tem spodbuditi, bo letošnja rdeča nit konference. 

V obdobju prehoda v nizkoogljično družbo bo sončna energija prevzela del bremena opuščanja fosilnih goriv. Slovenija bo morala intenzivno povečevati izrabo sončne energije, predvsem za proizvodnjo električne energije, pa tudi pasivno rabo sončne energije s spremenjenim in sončni energiji prilagojenim načrtovanjem stavb. Sončna energija bo imela pomembno vlogo pri samooskrbi stavb, sosesk oz. širših skupnosti z električno energijo v povezavi s hranilniki energije in toploto iz toplotnih črpalk. Večja izraba sončne energije bo zahtevala večje povezovanje sistemov, uvajanje novih načinov skladiščenja energije in ustvarjanje okolja za izkoriščanje proizvodnih in poslovnih priložnosti.

 

Lepo vabljeni!

 

Združenje Slovenske fotovoltaike